Новини

Лекция пред курсистите в Школата за Международни Инженери по Заваряване към ТУ-София

На 16.10.2020г. инж.Маруся Георгиева и инж.Илия Шивачев изнесоха лекция пред курсистите в ШМИЗ (Школа за Международни Инженери по Заваряване) към ТУ-София на тема: „Водеща стоманена конструкция за изграждане на мостово съоръжение (Launching nose) – Производство и монтаж в рамите на въведените и поддържани от СТРИМОНА системи за осигуряване на качеството и съответствие с изискванията на действащите стандарти – ISO 9001:2015; EN 1090-2; EN 3834-2”.
Лекцията се състоя по покана на проф.Александър Желев и доц.Георги Саев, след тяхно посещение в ЗАВОДА ЗА СТОМАНЕНИ КОНСТРУКЦИИ на СТРИМОНА в гр.Петрич, целяща запознаване отблизо с производствения процес и по-точно осигуряването на качеството при етапа на заваряване на стоманените конструкции и спазването на действащите стандарти. В този период (края на 2019г.) в завода течеше производството на водещата стоманена конструкция за изграждане на мостово съоръжение над Главен път е 79, река Струма и Ж.П. линия София-Кулата като част от изпълняваният от ГЛАВБОЛГАРСТРОЙ ХОЛДИНГ обект: „Проектиране и строителство на автомагистрала „Струма” Лот 3.1, Тунел „Железница“.

Материалите за лекцията бяха изготвени от инж.Маруся Георгиева – Инженер по заваряване в СТРИМОНА и началник на отдел ОТК със съдействието на инж.Илия Шивачев.

За екипа на СТРИМОНА е гордост, че материалът бе изключително добре възприет от курсистите и високо оценен лично от проф. Александър Желев – безспорен фактор и един от най-уважаваните и титулувани световни учени, работещи в областта на Заваряването.

Доказателство за това е и факта, че за в бъдеще лекцията ще бъде включена в учебния материал на курсистите в ШМЗИ към ТУ-София в Модул.4 – ЗАВАРЪЧНО ПРОИЗВОДСТВО.