Оборудване и машини
След почистване на дробеструйната линия, материалите постъпват в цех “Разкрой”. Общата площ не цеха е 1900 кв.м и се обслужва от 5 мостови крана. Цехът е оборудван със съвременни машини за листов и профилен разкрой, голяма част от които с програмно управление, което гарантира високо качество и точност при разкроя на елементите.

За лазерното рязане

Лазерната технология е един верен партньор, когато нашите клиенти разчитат на нас да отговорим на критерии като високо качество и геометрична точност на разкроения материал. Тя е една от най-бързо развиващите се технологии в областта на металообработката на плоска листова стомана и не само. Комбинацията от високо концентрираната енергия на лъча и наличието на прецизното управление отварят необятни хоризонти на приложение на лазерното рязане. Краткият път на лазерния лъч дава висока скорост, бързина и прецизност на лазерното рязане и минимална ширина на разреза.

Предимства на лазерното рязане

Друго предимство на лазерното рязане е висока чистота и точност на среза, като срязаната повърхност е с висока гладкост и не се нуждае от допълнителни обработки, изключително важно при машинните детайли. При лазерното рязане зоната на термично влияние по ръбовете на срязаните детайли е минимална, което не може да се предложи от никоя друга технология на рязане. Технологичните операции при обработка на детайли със сложна конфигурация и изисквания за бързина и точност, при изработка в малки и средни серии, значително се намаляват при лазерното рязане. Използваните в производството на Групата Стримона лазери, позволяват да се достигнат най-високи нива по отношение на скорост, точност, надеждност и производителност изцяло съобразени с околната среда.

Оборудване и машини

katalog laser

Лазерно рязане на плоска стомана и тръби

rum-hpr260

CNC машина за газо-кислородно и плазмено рязане

stb 3020

Хидравлична гилотина ножица

adr30320

CNC Хидравлична абкантпреса

listoogyvashta

Листоогъваща машина Durma HRB - 4 2510

multip80

Хидравлична щанц машина Durma Multi P 80

figurno riazane small

Машина за фигурно плазмено рязане на тръби с CNC управление

db900R small

Автоматична линия за пробиване на профили с СNC управление IM DB 900R

DCB-M-560

Двуколоннa лентоотрезнa машинa DURMA DCB - M 560

PBH240 small

Хидравлична триролкова огъваща машина Durma PBH 240

iw55-110l

Комбинирана хидравлична пресножица DURMA IW 55/110