Новини

Специална оферта от СТРИМОНА на габиони тип GALFAN.

Габиони тип GALFAN са изработени от тел с покритие 95% Zn и 5% AL, което повишава значително корозионната устойчивост на предлаганите габиони. Покритието на телта на габиони тип GALFAN e по-тъмна от тази с чисто цинково покритие, което се дължи на алуминиевия примес. Изследванията, лабораторните тестове и опити свидетелстват за нейното превъзходство, спрямо габионите с цинково покритие, като издръжливостта ѝ на корозия е с почти три пъти по-дълъг живот от габионите с цинково покритие.

Вземете сега на промоционални цени!
  • Габион тип GALFAN 8/10, размер 2мx1мx1м, тел 2.70мм/3.40мм – 58лв./бр.
  • Габион тип GALFAN 8/10, размер 2мx0.5мx0.5м, тел 2.70мм/3.40мм – 33лв./бр.
  • Габион тип GALFAN 8/10, размер 2мx1мx0.5м, тел 2.70мм/3.40мм – 43лв./бр.

Цените в офертата са без ДДС, франко завод “СТРИМОНА“ гр. Петрич.
Свържете се с нас на тел: +359 884 47 00 01 или на mail: v.stankov@strimona.net
Производство на габионите тип GALFAN
Габионите се произвеждат и доставят в сглобен вид. Лицето, основата, гърба и капака на габиона са едно цяло. Преградите са свързани с основата на габионите. Всяка обкантваща тел на мрежата, формираща кутията и капака са с най-голям диаметър. Габионите са разделени на клетки, посредством диафрагми, поставени приблизително на всеки 1 метър. Диафрагмите винаги са фиксирани към основата, така че не е необходимо допълнително да се свързват при строежа.

Камъни
Камъните трябва да са твърди, ъгловати до кръгли, здрави и с качество, което гарантира, че няма да се разпаднат, изложени на вода и атмосферни влияния през целия живот на конструкцията. Камъните може да варират от 100mm до 200mm. Размерът им може да бъде с 5% по-голям и/или с 5% по-малък, ако не са предназначени за откритите повърхности на габиона. Размерът им трябва да е такъв, че да позволява поне два слоя при пълнене на габионите.

Габиони с височина 1 метър
Габионите с височина 1 метър трябва да се запълват на три етапа, като трите пласта са с височина приблизително 330mm. След поставянето на всеки пласт, по-точно на височина около 330mm и 660mm, се поставя свързваща тел.

Габиони с височина 0,5 метра
Габионите с височина 0,5 метра не се нуждаят от свързваща тел, освен ако не са предназначени за строеж на вертикални конструкции. Понякога тези габиони се пълнят с два пласта от 250mm. Свързващата тел трябва да бъде поставяна след поставянето на първия пласт на височина 250mm.

Обезопасяване на габионите
Когато габиона се напълни, капакът трябва да прилепне по всички ръбове на обиколката. Капакът трябва да бъде здраво обшит или захванат с крепежи или мрежа за връзване. Не са необходими инструменти.

Поправки на габионите
Ако инженерите го изискват, габионите могат да бъдат рязани, обвивани и пристягани за да паснат на строежа. Трябва да се отреже мрежата, като след това се обвие с допълнителна мрежа, посредством здраво закрепване с крепежи или мрежа за връзване. Преправеният габион трябва да бъде направен, напълнен и запечатан по гореописания начин.